Emiratele Arabe Unite nu vor să mai elibereze vize nord-coreenilor
Foto: www.mediafax.ro

Emiratele Arabe Unite nu vor să mai elibereze vize nord-coreenilor

5 știri, 24

Emiratele Arabe Unite (EAU) nu vor mai elibera vize pentru cetățenii nord-coreeni și nici noi autorizații pentru companiile din Coreea de Nord ce vor să se instaleze în țările din Golf, a anunțat joi agenția de presă WAM.

De asemenea, potrivit agenției, Abou Dhabi a decis să pună capăt misiunii ambasadorului său nerezident la Phenian și celei a ambasadorului nerezident al Coreei de Nord în EAU.

Emiratele numără în jur de 1.300 de nord-coreeni pe teritoriul lor, potrivit unei surse diplomatice.

Aceste decizii au fost luate în urma aplicării rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU ce impun sancțiuni împotriva Coreei de Nord, ca ripostă la testele sale nucleare și balistice.

La 17 septembrie, Kuweitul i-a dat o lună de zile ambasadorului nord-coreean pentru ca acesta să părăsească țara și a încetat să mai elibereze vize pentru nord-coreeni.

Pe teritoriul Kuweitului de află între 2.000 și 2.500 de lucrători nord-coreeni, conform unui diplomat kuweitian de rang înalt.

Tot în septembrie, Qatarul a anunțat că niciunul dintre contractele celor circa 650 de nord-coreeni angajați pe șantierele pentru Campionatul Mondial de Fotbal, contracte ce expiră în 2018, nu vor fi reînnoite.

Potrivit unor surse diplomatice asiatice din Golf, Coreea de Sud și Japonia fac de mai multe luni presiuni asupra monarhiilor din regiune pentru ca aceasta să nu mai folosească lucrători nord-coreeni, a...

    Citește pe jurnalul.ro