Macron în vizită de stat în Statele Unite

Macron în vizită de stat în Statele Unite

16 știri, 46

Emmanuel Macron a ajuns în Statele Unite pentru o vizită de trei zile. Aceasta este prima vizită de stat găzduită de Donald Trump după preluarea mandatului de președinte în ianuarie 2017.

Aeronava cu care a zburat președintele francez și soția sa în Statele Unite a aterizat, luni seara, pe aeroportul Joint Base Andrews din Maryland. Liderul de la Elysee va merge la Washington unde va fi primit de Donald Trump și soția sa.

La sosirea pe pământ american, Brigitte Macron a fost îmbrăcată într-un sacou roz peste o cămașă albă și pantaloni mulați negri. Soțul ei a fost îmbrăcat într-un costum negru.

WATCH LIVE: French Pres. Emmanuel Macron arrives for first state visit of Trump presidency https://t.co/35Gt6Y2m8O pic.twitter.com/991eClGK1p

— CBS News (@CBSNews) April 23, 2018

Vizita de stat a lui Macron va dura trei zile, iar cu această ocazie, cei doi președinți vor discuta cu o serie de subiecte asupra cărora Franța și SUA au poziții divergente, în special acordul nuclear iranian.

Emmanuel Macron a vorbit, duminică seara, într-un interviu acordat pentru Fox News, canalul de televiziune preferat al lui Donald Trump, argumentele pe care le va folosi pentru a-l convinge pe omologul său să revină aspra poziției sale referitoare la o serie de subiecte în care cele două părți sunt pe baricade opuse precum Iranul, Siria și conflictul comercial dintre Bruxelles și Washington.

Vizita de ...

    Citește pe libertatea.ro