Emmanuel Macron a declarat război știrilor false
Foto: www.libertatea.ro

Emmanuel Macron a declarat război știrilor false

10 știri, 14

Emmanuel Macron a declarat război știrilor false. Președintele Franței a anunțat că există planuri pentru introducerea unei legi care să combată „știrile false”. În plus, el a subliniat că, în timpul alegerilor, rețelele de socializare vor trebui să respecte reguli mai stricte privind conținutul pe care îl publică, relatează BBC News.

Emmanuel Macron a afirmat, într-un eveniment dedicat presei organizat de Anul Nou, că au fost încercări intenționate de a submina încrederea oamenilor în democrația liberală. Potrivit sursei citate, Emmanuel Macron s-a gândit la Rusia atunci când a anunțat că va începe lupta împotriva știrilor false. De altfel, liderul francez a vorbit anterior despre încercările Moscovei de a manipula opinia europenilor și americanilor.

„Mii de conturi de propagandă din rețelele de socializare răspândesc în întreaga lume, în toate limbile, minciuni inventate pentru a afecta imaginea unor politicieni, personalități, figuri publice, jurnaliști”, a spus Emmanuel Macron.

Pentru a împiedica acest lucru, el a propus înăspirea regulilor pentru rețelele de socializare în vederea dezvăluirii surselor aparentelor știri.

„Ne vom dezvolta legislația pentru a proteja democrația de aceste știri false”, a precizat el, citat de AFP.

Astfel, autoritatea de reglementare a conținutului audiovizual din Franța va primi puterea de a „combate orice încercare de destabilizare a postu...

    Citește pe libertatea.ro