Macron: Klaus Iohannis "tine lucrurile sub control"
Foto: stirileprotv.ro

Macron: Klaus Iohannis "tine lucrurile sub control"

10 știri, 27

Există o ascensiune a "democrațiilor iliberale" în Europa, a declarat duminică, într-un interviu, președintele francez Emmanuel Macron, care a adăugat că independența magistraților este pusă în pericol în țări ca Polonia și Ungaria, dar și de către "unii în România", salutând în acest context munca președintelui Klaus Iohannis, care "ține lucrurile sub control".

"Iau Europa așa cum este. Nu împărtășesc niciuna dintre valorile (premierului ungar) Viktor Orban, dar el este acolo, a fost ales. Asistăm la o ascensiune a democrațiilor iliberale", a spus Macron într-un amplu interviu pentru BFMTV, RMC și Mediapart, la un an de președinție.

"De o parte, văd democrații unde în rândul populației s-a instalat un fel de oboseală. Democrații care s-au obișnuit cu slăbiciunile, injustiția, inegalitățile, furia" și unde se înregistrează "o creștere a populismului", care este denunțat moral, dar nu este și atacat la baza sa, a declarat președintele francez.

"De cealaltă parte, sunt democrațiile iliberale unde se spune: 'Vedeți, acești oameni sunt slabi. Atunci, nu mai respectăm democrația. Atacăm independența magistraților'", a mai spus Macron, care a oferit exemplele Poloniei și Ungariei și a spus că același lucru îl încearcă "unii în România", salutând în acest context "munca președintelui român" Klaus Iohannis, care "ține lucrurile sub control".

"De aceea, vreau în Franța o democrație p...

    Citește pe stirileprotv.ro