Epidemia de coronavirus, test fără precedent pentru economia românească. Peste 70% din companii nu au o strategie pentru astfel de situații4Foto© stirileprotv.ro

Epidemia de coronavirus, test fără precedent pentru economia românească. Peste 70% din companii nu au o strategie pentru astfel de situații

, 7 știri, 19 vizualizări

Totodată, peste 70% dintre cele 300 de firme chestionate se așteaptă la consecințe economice negative, de la probleme de aprovizionare la creșteri de prețuri și blocaj financiar.

„Epidemia de COVID-19 reprezintă un test fără precedent pentru economia românească, care este, în mare parte, nepregătită pentru o astfel de situație. Dincolo de faptul că epidemia a dus la închiderea a numeroase fabrici din China, răspândirea coronavirusului în Europa, în țări precum Italia, unul dintre principalii noștri parteneri comerciali, este de natură să genereze blocaje semnificative pe lanțul economic”, susțin analiștii.

Potrivit barometrului Factory 4.0 & Frames, 72% dintre investitori au declarat că nu au un plan de risc pentru o asemenea situație, în timp ce doar 11% au afirmat că au dezvoltat un plan de continuitate al afacerii.