Epidemie de rujeolă în România. Peste 100 de noi cazuri, înregistrate în ultima săptămână
Foto: www.romaniatv.net

Epidemie de rujeolă în România. Peste 100 de noi cazuri, înregistrate în ultima săptămână

6 știri, 43

Epidemie de rujeolă în România. Au fost înregistrate peste 100 de noi cazuri de rujeolă, doar în ultima săptămână. Numărul total al îmbolnăvirilor raportate în România de la debutul epidemiei a ajuns la 10.423.

Cele mai multe cazuri, peste patru mii, au apărut la copii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 10.423, din care 38 de decese.

”Cel de-al 38-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil cu retard psihomotor în vârstă de 2 ani, sex masculin, nevaccinat, din județul Suceava”, au anunțat specialiștii CNSCBT, potrivit Observator.ro.

Potrivit acestora, în ultima săptămână au fost înregistrate 116 de cazuri, în 15 judete și în municipiul Bucuresti. Câte 22 de cazuri noi s-au înregistrat în Iași și Prahova, 13 în Iași, 9 în Neamț, câte 7 în Bacău, Brăila și București, câte 5 în Botoșani, Olt și Suceava, 4 în Galați, 3 în Brașov, câte 2 în Argeș, Călărași și Dâmbovița și unul în Ialomița.

Citește și

REPORTAJ| Radioamatorii, precursorii celor care ”înfierbântă” Facebook-ul, o tagmă ce refuză ”să se predea” (FOTO&VIDEO)

    Citește pe libertatea.ro