Epidemiologul Florin Paul, general în rezervă, este noul consilier medical al ministrului Apărării2Foto© cancan.ro

Epidemiologul Florin Paul, general în rezervă, este noul consilier medical al ministrului Apărării

, 6 știri, 58 vizualizări

Doctorul Florin Paul este general de brigadă în retragere, medic epidemiolog ca formare, cu o carieră de peste 30 de ani în domeniul militar și o experiență de aproape 25 de ani, dobândită prin participarea la misiuni de menținere a păcii și umanitare ale ONU în Africa, Europa și SUA.

În anul 1994, a participat la misiunea ONU în Somalia, îndeplinind funcția de șef al Departamentului de boli infecțioase și tropicale în cadrul spitalului militar de campanie. În anul 1995 a participat, în calitate de director medical, la misiunea UNAVEM III în Angola. În anul 2005 a comandat echipa medicală românească din Abu Graib care acționa în cadrul spitalului de campanie de lângă Bagdad, în misiunea IRAQI FREEDOM.

Între anii 2007-2010 a fost șeful Secției de sprijin medical în cadrul Diviziei de suport logistic, la sediul Națiunilor Unite. În perioada 2010-2012 a fost director medical la Biroul de sprijin al ONU pentru Misiunea Uniunii Africane în Somalia (UNSOA), 2012-2015 – director medical la Forța Interimară a ONU în Liban (UNIFIL), 2016-2018 a fost consilier medical la Forța din Niger a Uniunii Europene.