Erdogan, acuzații grave împotriva lui Netanyahu: „Ești un tiran. Ai masacrat copii palestinieni2Foto© stirileprotv.ro

Erdogan, acuzații grave împotriva lui Netanyahu: „Ești un tiran. Ai masacrat copii palestinieni

, 5 știri, 21 vizualizări

„Să nu ne dea el nouă lecții. Netanyahu, fii atent aici. Ești un tiran", a declarat Erdogan în cursul unui miting la Ankara, adăugând că premierul israelian a „masacrat copii palestinieni", informează agerpres.ro

„Acest hoț care se află în fruntea Israelului este pe cale să fie judecat în țara lui. De ce sunt judecați Netanyahu și soția lui? Pentru furt", a subliniat Erdogan, în referire la posibila inculpare a liderului israelian în trei cazuri de presupusă corupție. Procurorul general al Israelului a anunțat pe 28 februarie că intenționează să îl acuze pe Netanyahu de luare de mită, fraudă și abuz de încredere, dar inculparea depinde de rezultatul audierii obligatorii a suspectului, prevăzută de procedura legală și care ar urma să se desfășoare după alegeri.

Duelul verbal a început după ce duminică Netanyahu, aflat în plină campanie electorală, a declarat că Israelul nu este statul-națiune al „tuturor cetățenilor săi", ci „numai al poporului evreu", deci nu și al importantei comunități arabe.