Erdogan: Asta seamănă a război între cruce și semilună
Foto: www.cotidianul.ro

Erdogan: Asta seamănă a război între cruce și semilună

6 știri, 61

”Societățile paralele, islamul politic și cei înclinați către radicalizare nu au ce căuta în țara noastră”, a spus cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, 32 de ani, citat de Die Zeit. A fost una dintre explicațiile oferite pentru închiderea a șapte moschei și posibila expulzare a 60 de imami finanțați de Turcia.

Președintele turc Recep Tayyp Erdogan a avertizat cu represalii. El consideră că deciziile cancelarului conservator de la Viena seamănă cu ”un război între cruce și semilună”. ”Credeți că nu vom reacționa dacă faceți acest gen de lucruri?”, a spus Erdogan. Au protestat și asociațiile musulmane din Austria, țară în care trăiesc 360.000 de persoane de etnie turcă, dintre care 117.000 cetățeni turci. Principala federație a rezidenților musulmani din Austria și-a exprimat indignarea față de măsura decisă joi de guvern.

”Vor să discrediteze o întreagă comunitate religioasă”, a spus președintele organizației, Ibrahim Olgun, care estimează că această măsură ”va ajunge în cele din urmă să slăbească structurile comunității musulmane din Austria”. Olgun a fost nemulțumit și pentru că decizia a fost luată exact la finalul lunii Ramadanului.

    Citește pe cotidianul.ro