Justiția germană a deciz extrădarea lui Carles Puigdemont
Foto: stirileprotv.ro

Justiția germană a deciz extrădarea lui Carles Puigdemont

8 știri, 22

Justiția germană a autorizat joi extrădarea fostului lider catalan Carles Puigdemont pentru deturnare de fonduri publice, dar a respins motivul mai grav, rebeliunea, pentru care acesta este inculpat în Spania, transmit agențiile de presă internaționale.

Decizia a fost luată de tribunalul din landul german Schleswig-Holstein.

”Extrădarea pentru acuzația de deturnare de fonduri publice este admisibilă, o extrădare pentru acuzația de rebeliune nu este admisibilă”, a indicat tribunalul. Acesta a precizat că, totuși, procurorului general al landului Schleswig-Holstein îi revine sarcina de a organiza predarea lui Carles Puigdemont către autoritățile spaniole și că fostul lider catalan ‘rămâne liber’ până atunci, potrivit agerpres.ro.

În luna aprilie, instanța respinsese extrădarea lui Puigdemont

Reamintim că, în luna aprilie, instanța a respins o cerere de extrădare a fostului lider catalan pentru rolul său în campania pentru independența Cataloniei. Totuși, judecătorii au permis eliberarea pe cauțiune a lui Puigdemont și au declarat că el încă poate face obiectul extrădării către Spania pentru ‘deturnare de fonduri publice’, în legătură cu organizarea, la 1 octombrie anul trecut, a referendumului privind autodeterminarea Cataloniei.

Carles Puigdemont a primit permisiunea de a se instala la Berlin pentru perioada examinării cererii de extrădare formulate de Spania.

Puigdemont s-a ...

    Citește pe cotidianul.ro