Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, propune plafonarea pensiilor speciale la 10.000 de lei10Foto1Video© libertatea.ro

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, propune plafonarea pensiilor speciale la 10.000 de lei

, 34 știri, 5 vizualizări

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că în ședința Comitetului Executiv Național PSD, s-a convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celora care depășesc această sumă urmând a le fi aplicată o "taxă de solidaritate".

"Peste două zile, va fi o discuție cu toate structurile asociative pentru rectificarea din 2019. Au fost câteva măsuri convenite în CEx. În primul rând, este vorba de ceea ce solicită românii, subiectul legat de pensiile speciale. Credem că a o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, un plafon de 10.000 lei, iar ce depășește această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate. Credem că e o abordare corectă și logică", a anunțat ministrul Finanțelor, după ședința Comitetul Executiv Național PSD.

Eurgen Teodorovici a precuzat că oricum actul normativ, după ce va fi adoptat de Guvern, va ajunge la Parlament, "unde se va vedea varianta agreată".