Eugen Teodorovici, prima reacție după ce a fost pus de Iohannis ministru interimar: „Back in business”© bzi.ro

Eugen Teodorovici, prima reacție după ce a fost pus de Iohannis ministru interimar: „Back in business”

, 5 știri, 27 vizualizări

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a fost numit ministru interimar si la Fonduri Europene, prin decret semnat de presedintele Iohannis, ca urmare a demisiei Rovanei Plumb, care candideaza pentru Parlamentul European de pe primul loc in lista PSD. Teodorovici anticipeaza ca va sta 45 de zile la ministerul pe care l-a mai condus si in Guvernul Ponta.

Revin, chiar si numai pentru o perioada de interimat, la ministerul pe care cu mandrie spun ca l-am creat si coordonat intr-o perioada cand Romania parea ca nu mai are vreo sansa si ca a esuat in privinta utilizarii fondurilor europene atat de necesare dezvoltarii.

In acest caz, as spune ca repetitia nu este "mama invataturii", ci este ..."sora progresului".

Incepand din anul 2013, in mandatul meu de ministru al fondurilor europene de 2 ani si 3 luni, Romania nu doar ca a recuperat decalajul enorm fata de statele europene, nu doar ca a obtinut venituri la bugetul national de peste 7 miliarde de euro, dar a reusit o performanta unica - cea mai mare crestere, de peste 300 %, a ratei de absorbtie a fondurilor europene, validata la nivelul celor 28 de state membre.