Eugen Teodorovici se ia de ANAF: Romania are nevoie de si mai multi bani© bzi.ro

Eugen Teodorovici se ia de ANAF: Romania are nevoie de si mai multi bani

, 8 știri, 8 vizualizări

„Partea de colectare, categoric putea să fie mult mai bună. Nu pot să mă declar mulțumit și am să spun ori de câte ori lucrurile stau în această situație", a spus ministrul Finanțelor Publice vineri, referindu-se la activitatea ANAF. Acesta a precizat că România are nevoie de și mai mulți bani.

„Eu am spus că, pe lângă cele 28% din PIB pe care ANAF-ul trebuie să le colecteze, obligația ANAF-ului este de a aduce 30%, deci oficial luat în calcul, când am făcut bugetul, 28%, dar obligația ANAF-ului este să crească, să aducă măsuri și mai eficiente pentru a crește acest procent la 30%. Știu că nu este simplu, dar undeva trebuie să începem, pentru că România are nevoie de bani, nu în sensul că nu avem bani să facem ceea ce am promis, dar România are nevoie de și mai mulți bani pentru a face și mai multe, pentru că nevoile sunt foarte mari", a adăugat ministrul Finanțelor.

Teodorovici a spus că o rectificare bugetară va fi făcută la finalul lunii iulie, la fel ca în anul 2015, și că speră să fie vorba despre o rectificare pozitivă.