Tomac: România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017, conform ministrului Apărării
Foto: www.puterea.ro

Tomac: România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017, conform ministrului Apărării

5 știri, 5

"România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017. Președintele Trump ne-a reamintit că Europa are nevoie de SUA pentru a-și asigura securitatea. România are nevoie, mai mult decât oricine, de SUA. Avem nevoie de garanții reale de securitate deoarece suntem granița de est a UE și NATO", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

El a postat un răspuns primit de la Minsiterul Apărării, în care se arată că în anul 2017 au fost cheltuiți doar 1,81% din PIB pentru apărare, față de 2% cât s-a angajat România să investească.

Tomac amintește că președintele Donald Trump va cere miercuri tuturor statelor europene membre NATO să-și respecte angajamentele militare față de organizație.

"Am vrut să știu dacă Guvernul condus de PSD și-a respectat angajamentele asumate și reafirmate atât la Washington, cât și la Bruxelles, cu privire la alocarea a 2% din PIB pentru apărare. În 2017, an în care putem ști exact cât am cheltuit, nu am respectat un angajament care ține de demnitatea statului și de reputația noastră între statele membre NATO. Conform răspunsului pe care l-am primit de la ministrul Apărării, Mihai Fifor, România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017", a conchis Tomac.

    Citește pe romaniatv.net