EXCLUSIV: Termenul de depunere a Declarației Unice se prelungește
Foto: www.puterea.ro

EXCLUSIV: Termenul de depunere a Declarației Unice se prelungește

16 știri, 36

Conform Fiscului, declarația se depune de către persoanele care au obligația declarării veniturilor realizate din România sau/și din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Persoanele care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri pot declara online, prin intermediul formularului electronic inteligent al Declarației Unice disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV).

Pentru depunerea declarației online, până la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul în curs. Valoarea reducerii diminuează impozitul pe venitul net anual plătit și se aplică corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate, potrivit legii.

Formularul calculează automat cuantumul impozitelor și contribuțiilor datorate de persoanele fizice la bugetul de stat și poate fi accesat pe portalul ANAF în secțiunea 'Spațiul Privat Virtual' (pfinternet.anaf.ro), rubrica Descărcare declarații.

Serviciul electronic Spațiul Privat Virtual este furnizat gratuit de Ministerul Fi...

    Citește pe money.ro