Explozie cu mașină-capcană în Turcia, în apropiere de frontiera siriană3Foto© realitatea.net

Explozie cu mașină-capcană în Turcia, în apropiere de frontiera siriană

, 5 știri, 3 vizualizări

Două persoane și-au pierdut viața vineri în explozia unei mașini în orașul turc Reyhanli, în apropiere de frontiera siriană, a anunțat agenția Anadolu, citată de France Presse. Potrivit agenției de presă turce, deflagrația a făcut de asemenea doi răniți. Guvernatorul provinciei Hatay unde se află Reyhanli, Rahmi Dogan, a declarat pentru Anadolu că originea exploziei nu este deocamdată cunoscută.

Explozia în care au decedat trei sirieni a fost "fără îndoială un act terorist", a declarat la rândul său președintele turc Recep Tayyip Erdogan, conform surselor citate. "Primele elemente sugerează că este fără îndoială un act terorist", a afirmat el într-o declarație de presă la Istanbul. "Este clar că a fost o bombă în mașină", a adăugat el.

"Experții investighează pentru a înțelege ceea se află în spatele" incidentului, a explicat Erdogan în această declarație televizată, adăugând că guvernul său va transmite informații suplimentare în orele următoare. Explozia a avut loc la mai puțin de un kilometru de biroul guvernatorului districtului Reyhanli în jurul orei 10:00 GMT, potrivit Anadolu.