ExxonMobil mai caută un partener în proiectul din Marea Neagră4Foto© agerpres.ro

ExxonMobil mai caută un partener în proiectul din Marea Neagră

, 8 știri, 13 vizualizări

Americanii de la ExxonMobil, care explorează perimetrul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră împreună cu OMV Petrom, au informat reprezentanții Executivului, la sfârșitul săptămânii trecute, că doresc atragerea unui nou partener în acest proiect, potrivit unor informații pe surse citate de Agerpres.

Intenția anunțată este, însă, surprinzătoare pentru că ea vine din parte unei companii de talia  ExxonMobil care are fondurile și tehnologia necesare pentru susținerea proiectului din Marea Neagră. Numai anul trecut ea a avut venituri de 20 de miliarde de dolari și a realizat investiții  de peste 25 miliarde de dolari.

"Mai caută un investitor, vor să mai aducă pe cineva în proiect, un al treilea partener, dar Exxon va rămâne operator. Nu au venit deja cu un nume. Acesta este un proces de durată, este vorba de mai multe luni în care Agenția pentru Resurse Minerale să aprobe acest lucru, iar noul partener are dreptul să consulte datele", au declarat, luni, pentru Agerpres, surse guvernamentale. Reprezentanții ExxonMobil Exploration and Production România nu au dorit să comenteze aceste informații.