Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fara ca utilizatorii sa stie© bzi.ro

Facebook a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fara ca utilizatorii sa stie

, 6 știri, 16 vizualizări

Facebook a facut publica informatia ca a salvat 1,5 milioane de adrese de e-mail fara ca utilizatorii sa stie, dar a adaugat ca nu a fost intentionat. Dupa aproape o saptamana fara vreun scandal nou in care sa fie implicata compania condusa de Mark Zuckerberg, un purtator de cuvant al Facebook a facut public faptul ca reteaua de socializare a intrat, fara intentie, in posesia a 1,5 milioane de adrese de e-mail.

Noua revelatie este urmarea descoperirii recente facute de un cercetator in domeniul securitati, care a sesizat ca utilizatorilor noi de Facebook li se cerea parola de la contul de e-mail pe baza caruia isi creau cont in cadrul retelei. Nu doar ca nu este deloc normal sa ceri parola de la contul de e-mail personal al utilizatorilor, insa in acelasi proces Facebook a accesat si agenda de contacte a acestor utilizatori si a facut upload pe serverele sale unui numar de aproximativ 1,5 milioane de adrese de e-mail.

Oficialul Facebook spune ca adresele au fost folosite pentru a crea o retea de conexiuni pe baza carora au fost sugerati prieteni in cadrul serviciului de socializare. Nu se cunoaste in acest moment daca adresele respective de e-mail au ajuns si in posesia companiilor de publicitate pentru a fi targetate cu reclame. Facebook sustine ca upload-ul a fost realizat fara intentie si ca a fost declansata deja stergerea adreselor. De asemenea, Facebook isi asigura utilizatorii carora le-a cerut parolele de mail si le-a accesat agenda de contacte ca nu le-a citit si email-urile.