Facebook riscă o amendă de 500.000 de lire în UK după scandalul Cambridge Analytica
Foto: jurnalul.antena3.ro

Facebook riscă o amendă de 500.000 de lire în UK după scandalul Cambridge Analytica

8 știri, 9

Potrivit reprezentanților agenției, gigantul dezvoltator de rețele sociale poate primi această sacțiune pentru că a nu a reușit să asigure securitatea datelor utilizatorilor, informează BBC.

Aceasta este cea mai mare amendă pe care o poate primi Facebook, conform legii, și vine după 16 luni de la începerea anchetei utilizării datelor personale în campanii politice.

”Conform Legii Generale a Protecției Datelor, Oficiul Comisarului pentru Informații ar putea sancționa Facebook cu 479 milioane de lire sterline, însă pentru că au urmat vechea lege, compania poate fi sancționată numai cu 500.000 de lire”, a declarat Kyle Taylor, directorul grupului de campanie Fair Vote UK pentru BBC.

Decizia legată de valoarea amenzii nu este încă definitivă. Este așteptată replica Facebook.

Cambridge Analytica, companie londoneză finanțată prin donații făcute de republicani, s-a ocupat de campania din 2016 a lui Donald Trump și l-a angajat pentru o perioadă pe Steve Bannon, CEO al campaniei actualului președinte american și fost consilier la Casa Albă.

Facebook a susținut că această companie a obținut în mod ilicit accesul la informațiile personale a peste 87 de milioane de utilizatori ai platformei social media printr-o firmă intermediară. Potrivit lui Christopher Wylie, fost cercetător de la Cambridge Analytica, firma dorea să realizeze profilurile pentru a le putea folosi în influențarea vot...

    Citește pe stirileprotv.ro