Familiile unor elevi din Olt reclamă că profesoara de Matematică le-a interzis celor cu 5 să se înscrie la Evaluarea Națională
Foto: www.antena3.ro

Familiile unor elevi din Olt reclamă că profesoara de Matematică le-a interzis celor cu 5 să se înscrie la Evaluarea Națională

6 știri, 5

Familiile unor elevi din Brebeni- Olt reclamă că profesoara de Matematică le-a interzis celor cu media 5 la această diciplină să se înscrie la Evaluarea Națională. Rudele copiilor au decis să rupă tăcerea de teamă că dascălul va aplica și în acest an metoda din 2017, mai ales că deja i-a atenționat pe copii în acest sens.

În 2017, potrivit părinților ai căror copii nu au fost lăsați de profesoara de Matematică să se înscrie la examen, cei cu media 5 au fost obligați să semneze un formular în care se spunea că elevul, în calitate de candidat, declară că nu va participa la Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2017, din motive personale. Apoi, era o enumerare de acte normative, semnătura părintelui și a elevului, iar în final era făcută mențiunea că declarația a fost dată în ”prezența Președintelului Comisiei de organizare a Evaluării Naționale iunie 2017”.

Părinții au trimis reporterilor Libertatea un model al acestei declarații și ne-au cerut ajutorul de teamă că și alți elevi vor ajunge în situația celor de anul trecut.

Mai mult, la redacție am primit și poze după diplomele pentru merite deosebite la învățătură și disciplină obținute de către elevi cărora le-a fost interzis să se înscrie la Evaluarea Națională numai pentru că aveau media 5 la Matematică, după cum spun rudele acestor elevi. Unii copii aveau, culmea, media generală 8, dar media 5 la Matematică.

Cazul a ajuns și...

    Citește pe libertatea.ro