FBI a anchetat în 2017 dacă Trump a colaborat cu Rusia6Foto© stirileprotv.ro

FBI a anchetat în 2017 dacă Trump a colaborat cu Rusia

, 17 știri, 34 vizualizări

Imediat după ce Donald Trump l-a destituit pe James Comey din funcția de director FBI, oficiali ai serviciilor de securitate din SUA au devenit atât de preocupați de comportamentul președintelui încât au început să investigheze dacă lucra în numele Rusiei împotriva intereselor americane, afirmă surse din cadrul anchetei.

"Investigația avea implicații explozive. Anchetatori specializați în contrainformații au analizat dacă acțiunile președintelui ar reprezenta o posibilă amenințare pentru siguranța națională. Agenții au încercat să afle și dacă Donald Trump lucra în mod conștient pentru Rusia sau intrase fără a ști sub influența Moscovei. Investigația declanșată de FBI a avut și un aspect penal cunoscut de mult timp - s-a verificat dacă demiterea lui James Comey a fost o formă de obstrucționare a justiției", explică The New York Times.

Agenții și șefii FBI deveniseră suspicioși în privința legăturilor lui Donald Trump cu Rusia încă din timpul campaniei electorale din 2016, dar nu lansaseră nicio investigație deoarece nu prea știau cum să procedeze într-un caz de o asemenea anvergură. Dar acțiunile președintelui înainte și după demiterea lui James Comey din funcția de director al FBI în mai 2017, mai ales două situații în care Donald Trump a făcut o conexiune între revocarea lui Comey și investigația privind ingerințele ruse au contribuit la aspectul de contrainformații al cazului, au explicat sursele citate de NYT.