Federația Sindicatelor Libere din Învățământ condamnă comportamentul agresiv al cadrelor didactice© agerpres.ro

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ condamnă comportamentul agresiv al cadrelor didactice

, 4 știri, 38 vizualizări

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ nu va tolera niciodată comportamentul neadecvat sau chiar agresiv al cadrelor didactice și consideră că astfel de persoane nu ar trebui să lucreze în sistemul de învățământ.

"Federația Sindicatelor Libere din Învățământ reprezintă interesele a peste 130 de mii de angajați din sistemul de educație, dar niciodată nu va tolera comportamentul neadecvat sau, mai mult de atât, agresiv al cadrelor didactice. Educația nu înseamnă violență, iar școala nu este un teren de luptă! Acesta este mesajul pe care trebuie să îl înțeleagă, în egală măsură și cadrele didactice, dar și elevii și părinții", se arată într-un comunicat al FSLI, remis vineri AGERPRES.

Poziția sindicaliștilor vine în urma cazului de la Satu Mare, unde o învățătoare a fost reținută pentru rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă, după ce a atacat, cu spray paralizant, doi elevi care îi deranjau ora. În opinia FSLI, cazul arată, încă o dată, problemele mari cu care se confruntă sistemul de educație.