Femeie rănită în explozia de vineri, de la Uzina Mecanică Cugir, a murit5Foto1Video© stirileprotv.ro

Femeie rănită în explozia de vineri, de la Uzina Mecanică Cugir, a murit

, 9 știri, 22 vizualizări

Surse oficiale au cofirmat faptul că victima exploziei a decedat marți seara, 26 mai, la Spitalul de Arși din București. Femeia a fost transportată la această unitate medicală vineri, 22 mai 2020, cu un elicopter SMURD.

Femeia lucra pe o linie pe care se încărcau trasoare cu praf de pușcă. La un moment dat, un trasor a luat foc și a provocat o reacție în lanț, ceea ce a dus la o explozie puternică. Femeia de 53 de ani a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului. O colegă a acesteia s-a ales cu arsuri superficiale pe mâini. În incinta respectivă lucrau 11 persoane.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, fost director al uneia dintre fabricile de armament din Cugir a explicat, după incident, modul în care s-a produs explozia. Potrivit acestuia, în timpul încărcării cu substanță pirotehnică a trasorului, acesta a luat foc, a sărit lângă alte trasoare aflate în incintă și a cauzat o ardere violentă. ”În cursul tehnologiei de încărcare a glonțului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonțul trasor și practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziție”, a explicat oficialul din minister.