Fetiță de un an, readusă la viață de un asistent în timpul liber, după ce a căzut dintr-o barcă în Dunăre5Foto© observatornews.ro

Fetiță de un an, readusă la viață de un asistent în timpul liber, după ce a căzut dintr-o barcă în Dunăre

, 7 știri, 61 vizualizări

S-au scurs clipe dramatice în apele Dunării, după ce o fetiță de un an a căzut din barca în care se plimba împreună cu părinții săi. Micuța a fost salvată de înotătorii care se aflau în zonă, dar a intrat în stop cardio-respirator. Din fericire, printre martorii la incidentul nefericit a fost un asistent medical aflat în timpul liber și a resuscitat-o. Micuța a fost transportată în stare gravă la spital cu un elicopter SMURD după ce a fost stabilizată.

Incidentul a avut loc în zona Cotul Pisicii în cursul după-amiezii de ieri, pe când părinții fetiței făceau o plimbare cu barca pe apele Dunării. După ce a căzut din ambarcațiune, copila a fost scoasă din Dunăre de câțiva înotători care au văzut scenele teribile. După ce a fost adusă la mal, micuța a suferit un stop cardio-respirator, iar cel care a readus-o la viață este un asistent medical care era în timpul liber. Acesta a intervenit imediat și a început manevrele de resuscitare și a reușit să îi mențină funcțiile vitale până la sosirea unui echipaj SMURD.

“În jurul orei 17.30 un copil de un an și șanse luni a fost scăpat din barcă de părinți în zona Cotul Pisicii, acesta a fost recuperat tot de aceștia în stare gravă. A fost preluat și stabilizat de echipajul SMURD de pe elicopter și transportat la Spitalul de copii Galați, la terapie intensivă”, a precizat ISU Galați într-un comunicat, relatează jurnaliștii de la publicația observatornews.ro.