Cât va plăti România pentru al doilea sistem Patriot

Cât va plăti România pentru al doilea sistem Patriot

5 știri, 84

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat marți că în luna septembrie urmează să fie făcută plata pentru cel de-al doilea sistem de rachete sol - aer cu bătaie mare, tip Patriot, în valoare de 2.486 de miliarde de lei.

"Am început procedurile în mai multe programe esențiale de înzestrare pentru Armata României, aflate în prezent în diferite faze de realizare. Intenția noastră în acest domeniu este implicarea cât mai mare a industriei naționale de apărare prin operațiuni compensatorii de tip offset. În programul sisteme de rachete sol - aer cu bătaie mare, cunoscute ca Patriot, care are ca obiectiv achiziția a șapte sisteme de rachete sol - aer cu bătaie mare, (...) a fost făcută prima plată în valoare de 745 de milioane de dolari în luna decembrie a anului trecut, iar Departamentul de Apărare al SUA a atribuit deja contractul de începere a construcției primei unități Patriot pentru România.

Urmează ca în luna septembrie a acestui an să fie făcută a doua plată, în valoare de 2.486 de miliarde de lei, practic plătim cel de-al doilea sistem", a explicat Fifor, într-o conferință de presă, cu prilejul prezentării bilanțului activității din primul semestru al acestui an.

    Citește pe agerpres.ro