Mihai Fifor la reuniunea miniștrilor apărării din NATO
Foto: stirileprotv.ro

Mihai Fifor la reuniunea miniștrilor apărării din NATO

9 știri, 15

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va participa miercuri și joi la reuniunea de la Bruxelles a omologilor săi din țările membre ale NATO.

Potrivit unui comunicat al MApN, în prima zi a reuniunii, miniștrii aliați ai Apărării se vor concentra asupra politicii și planificării nucleare de descurajare, partajarea echitabilă a responsabilităților, precum și pe modernizarea Alianței, adaptarea instituțională și a structurii de comandă a NATO.

De asemenea, cina de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, va fi dedicată aspectelor legate de apărarea europeană și cooperarea NATO-UE.

Agenda discuțiilor celei de-a doua zile a reuniunii vizează implementarea deciziilor asumate anterior la Summit-urile de la Varșovia și din Țara Galilor referitoare la postura de apărare și descurajare și discuții pe dimensiunea proiectării stabilității și a luptei împotriva terorismului. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

    Citește pe agerpres.ro