Finala Ligii Campionilor, Tottenham - Liverpool, se joacă sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22:0018Foto2Video© onlinesport.ro

Finala Ligii Campionilor, Tottenham - Liverpool, se joacă sâmbătă, 1 iunie, de la ora 22:00

, 61 știri, 15 vizualizări

Prima a fost la Moscova, în 2008, între Manchester United și Chelsea, iar ”diavolii” s-au impus atunci la loviturile de departajare, cu Cristiano Ronaldo în teren. Învingătoarea va juca în Supercupa Europei cu Chelsea, formație care a câștigat Europa League după o finală cu Arsenal, scor 4-1. Va fi primul meci din Supercupă în care se vor întâlni două echipe din Anglia.

Liverpool are șansa de a câștiga un trofeu în acest sezon, după ce a pierdut titlul în Premier League, chiar dacă a terminat cu 97 de puncte. Manchester City, cu 98, a cucerit al doilea titlu la rând pe plan intern, prelungind astfel așteptarea fanilor lui Liverpool. ”Cormoranii” nu au mai cucerit de 30 de ani titlul pe plan intern, dar pot ”salva” acest sezon bifând cel mai râvnit trofeu al Europei.

Echipa lui Mauricio Pochettino s-a calificat la limită în primăvara celei mai importante competiții intercluburi din Europa, reușind un rezultat de egalitate în ultima etapă din grupe, cu Barcelona, scor 1-1. Astfel, londonezii au terminat la egalitate de puncte cu Inter Milano, dar au ajuns în optimile Ligii datorită meciurilor directe. Au urmat surprize pe ”bandă rulantă” pentru echipa Spurs.