Firea: Refacerea Cartierului Evreiesc, buget alocat
Foto: evz.ro

Firea: Refacerea Cartierului Evreiesc, buget alocat

11 știri, 36

Primarul general Gabriela Firea a anunțat marți, în cadrul conferinței "70 de ani într-un Centenar, România - Israel, București - Tel Aviv - Ierusalim", că în proiectul de buget al Capitalei pentru acest an a fost prevăzută o sumă în vederea refacerii "din rădăcini" a Cartierului Evreiesc din București.

"Cu mijloace administrative, atât eu ca primar general, cât și colegii din Consiliul General ne aducem o contribuție și încercăm să îi răsplătim pe membrii comunității evreiești de la București, care sunt personalități marcante ale cetății. Așa cum știți, clădirea de pe Lipscani în care se va amenaja Muzeul Holocaustului a fost transferată de la Primăria Capitalei către Institutul "Elie Wiesel".

De asemenea, ne face o mare bucurie și onoare ca Teatrul Evreiesc din București să fi fost deja consolidat și reabilitat. În bugetul din anul acesta am introdus o sumă necesară, facem un prim pas în această direcție, după 27 de ani de la Revoluție, și anume refacerea din rădăcini a Cartierului Evreiesc din Capitală, întregind în acest fel Centrul Vechi al Capitalei României. Sunt doar câteva din mărturiile respectului pe care atât eu, cât și colegii mei vi-l purtăm", a precizat ea, la conferința organizată de Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi".

    Citește pe jurnalul.ro