Firea insistă cu deschiderea teatrelor: Nu sunt mai periculoase decât bisericile© antena3.ro

Firea insistă cu deschiderea teatrelor: Nu sunt mai periculoase decât bisericile

, 7 știri, 65 vizualizări

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a acuză decizia Guvernului Orban de a nu redeschide teatrele. Aceasta consideră că această decizie nu este bazată pe un „argument temeinic”. De asemenea aceasta a apreciat implicarea politicienilor care au realizat că teatrul este mai important decât sălile de jocuri/ cazinourile.

„Nu vom înțelege absolut niciodată, pentru că nu există argument temeinic, de ce Guvernul nu acceptă redeschiderea teatrelor, pentru că ele nu sunt mai periculoase decât bisericile (…) Teatrele rămân în continuare închise, deși noi am propus un program prin care să se vândă mai puține bilete pentru spectatori decât numărul de locuri și am fi luat toate măsurile de protecție pentru actori și regizori (…) Vreau să apreciez public reacția pozitivă pentru mediul cultural și susținerea încercării mele, deocamdată fără răspuns de a redeschide teatrele din Capitală oamenilor politic care susțin proiectul meu și au făcut acest lucru prin acest declarații.

(…) Singurii politicieni care până acum înțeleg, cel puțin declarativ, în domeniul cultural și nevoia de a redeschide și teatrele sunt Marcel Ciolacu, Dan Barna, Traian Băsescu, Rareș Bogdan, Victor Ponta. Le mulțumesc public acestor oameni politici care înțeleg că nu sunt mai importante păcănelele decât teatrele”