Firea: Suntem într-o situație haotică4Foto© antena3.ro

Firea: Suntem într-o situație haotică

, 7 știri, 68 vizualizări

”Mai multă organizare, mai puțină manipulare! Se vorbește despre o criză de ventilatoare mecanice. Dar unde au dispărut? Erau anunțate vreo 3 000! Noi am achiziționat încă 25 de ventilatoare mecanice mobile noi, ultra performante, care s-au adăugat aparatelor deja funcționale, utilizate zi de zi în cele trei unități sanitare COVID sau suport COVID din subordinea Primăriei Capitalei, coordonate de ASSMB. Zilele trecute, Ministerul Sănătății transmitea că nu mai sunt locuri la ATI, precum și ventilatoare, în Bucuresti. Fals!

Cum nimic nu risipește dezinformării mai eficient decât cifrele, vă informăm că spitalele din Capitală dispun de 95 de paturi ATI și ventilatoare mecanice mobile, la care se adaugă noile achiziții, precum și de cadre medicale specializate în medicina de urgență, astfel încât să trateze eficient atât pacienții COVID cu probleme mai complexe, cât și pe cei cu alte afecțiuni care necesită același tratament prompt și profesionist”, a scris Gabriela Firea pe rețeaua de socializare.

”Cum poți să spui că nu sunt ventilatoare mecanice în spitale, câtă vreme noi avem 95 de astfel de aparate. De asemenea, am achiziționat și au venit deja în București zilele acestea încă 25 de ventilatoare mecanice. Ele sunt la dispoziția spitalelor(...). Avem de asemenea cadre medicale foarte bine pregătite.