Hafez al-Assad, fiul președintelui Siriei: Sunt un om normal, matematica este pasiunea mea. FOTO, VIDEO

Hafez al-Assad, fiul președintelui Siriei: Sunt un om normal, matematica este pasiunea mea. FOTO, VIDEO

11 știri, 41

Hafez al-Assad, fiul președintelui Siriei, Bashar al-Assad, a declarat, marți, presei, că matematica este pasiunea sa din copilărie, că se consideră o persoană normală și că subiectele de la Olimpiada Internațională de Matematică (IMO) de la Cluj, la care participă, i se par mai grele decât cele de la precedenta ediție.

"Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puțin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puțin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poți. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai ușor, dar pentru mine a fost mai provocator", a spus Hafez al-Assad.

El speră să obțină un rezultat bun împreună cu echipa țării sale.

"Sper să obțin un rezultat bun la olimpiadă, dar competiția este strânsă și sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este, evident, pasiunea mea, încă din copilărie. Fiecare copil are o pasiune pentru ceva, a mea este matematica", a menționat Hafez al-Assad.

El a mai spus că deși lumea vorbește că i se acordă o atenție specială se consideră "o persoană normală", care participă "ca oricare alt concurent normal la olimpiadele de matematică, la e...

    Citește pe jurnalul.antena3.ro