Florin Cîțu: Ne gândim să prelungim scutirea, până la vară, de la plata impozitului specific pentru sectorul HoReCa2Foto© observatornews.ro

Florin Cîțu: Ne gândim să prelungim scutirea, până la vară, de la plata impozitului specific pentru sectorul HoReCa

, 6 știri, 49 vizualizări

„Impozitul specific nu a fost plătit și nu se plătește până în martie anul acesta, începând cu starea de urgență și până în martie anul acesta, și pentru că sunt restricții în continuare ne gândim să prelungim lucrul acesta, deci impozitul specific pentru acest sector nu a fost plătit.

Autorităților locale, printr-o ordonanță, li s-a dat voie să reducă chiria, la cerere, până la 50%. A existat IMM Invest și v-am spus, între primele 3-4 domenii erau restaurante și domeniul respectiv. Șomajul tehnic și, după aceea, măsura de plată a 41,5% din salariu pentru cei care sunt tot din șomaj tehnic, tocmai aceasta a făcut un lucru foarte important, a menținut locurile de muncă. Deci nu a fost niciun cost pentru antreprenori.

Diferența față de criza din 2008, ce am învățat atunci, a fost să nu lăsăm acest cost al șomajului tehnic pe antreprenori”, a precizat Florin Cîțu, la dezbaterea de joi cu tema „Recuperarea post-pandemie și drumul spre o nouă economie”.