Florin Ștefan, director SAJ Brăila: Apelul la 112 durează prea mult. Suntem trimiși la adrese greșite© bzi.ro

Florin Ștefan, director SAJ Brăila: Apelul la 112 durează prea mult. Suntem trimiși la adrese greșite

, 5 știri, 7 vizualizări

Dr. Florin Ștefan atrage atenția, în contextul tragediei de la Cracal, că dispecerii de la 112 întârzie chiar și până la 8 minute transmiterea apelului către Serviciul Județean de Ambulanță, un timp prețios care poate face diferența dintre viață și moarte, plus că de multe ori ambulanțele nu ajung la cazuri din cauza informațiilor eronate transmise de unii dispeceri.

"Apelul ajunge la noi, la Ambulanță, după 6-8 minute de când a fost preluat de dispecerat. Este foarte mult, nu înțeleg de ce durează atât. M-am convins de asta luând telefoanele mai multor oameni, să văd când au sunat la 112 și să le arăt când ne-a venit nouă apelul. Se întâmplă asta pentru că pun întrebări aiurea, ca să nu mai spun că ne trimit aiurea, la adrese greșite", a declarat dr. Florin Ștefan.

Directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Brăila a dat ca exemplu un caz petrecut săptămâna trecută, când ambulanța a fost trimisă la Tufești să preia o gravidă aflată în stare de inconștiență, când urgența se afla, de fapt, la Viziru, localitate aflată la o distanță de 10 km.