FMI și-a îmbunătățit estimările privind creșterea economiei României
Foto: www.agerpres.ro

FMI și-a îmbunătățit estimările privind creșterea economiei României

9 știri, 13

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a îmbunătățit estimările privind evoluția economiei mondiale în 2017 și 2018, potrivit raportului actualizat "World Economic Outlook", publicat marți de instituția financiară internațională.

PIB-ul global va înregistra un avans de 3,6% în 2017 și de 3,7% în 2018, în creștere cu 0,1 puncte procentuale pentru ambii ani, comparativ cu prognozele publicate în aprilie și în iulie de FMI.

"Creșterea semnificativă a investițiilor, comerțului și a producției industriale, cuplată cu întărirea încrederii consumatorilor și a oamenilor de afaceri, sprijină redresarea", se arată în raportul FMI.

Revizuirea în creștere a estimărilor privind situația economiei globale vine pe fondul evoluțiilor solide din zona euro, Japonia, China, Europa emergentă și Rusia, care au compensat înrăutățirea prognozelor pentru SUA, Marea Britanie și India.

"Deși s-au înregistrat progrese în rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul bancar european, dificultățile care au rămas trebuie rezolvate într-un mod convingător, pentru a evita reducerea încrederii în anumite părți ale zonei euro", apreciază FMI.

Zona euro ar urma să înregistreze un avans de 2,1% anul acesta și de 1,9% anul viitor, față de o expansiune previzionată în aprilie de 1,6% în 2017 și în 2018.

FMI a înrăutățit estimarea de creștere a PIB-ului Marii Britanii în acest an la 1,7%, față de un avans d...

    Citește pe agerpres.ro