FMI vine în România, pentru a evalua economia6Foto© euractiv.ro

FMI vine în România, pentru a evalua economia

, 15 știri, 25 vizualizări

"Luni, o echipă FMI, condusă de Jaewoo Lee, a început o vizită de două săptămâni la București, pentru a realiza evaluarea anuală a economiei românești, cunoscută sub denumirea Consultare pe Articolul IV. Echipa va discuta cu autoritățile române evoluțiile și politicile economice. Vor avea loc întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Banca Națională a României (BNR) și alte agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanți ai sectorului privat și ai organizațiilor neguvernamentale", a declarat reprezentantul rezident al FMI în România și Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

Misiunea va da publicității o declarație la încheierea vizitei și ar urma să susțină o conferință de presă la finalul vizitei, în data de 7 iunie, se arată într-un comunicat al Fondului Monetar Internațional.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă instituția financiară evaluează anual evoluția economiei românești, în baza consultărilor pe Articolul IV.