Fondul Proprietatea a dat în judecată conducerea Engie România pentru abuz de putere
Foto: adevarul.ro

Fondul Proprietatea a dat în judecată conducerea Engie România pentru abuz de putere

9 știri, 9

Fondul Proprietatea a dat în judecată conducerea Engie, întrucât compania a încheiat contracte de consultanță cu acționarul majoritar în perioada 2011-2015, ceea ce ar putea însemna un abuz de putere, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea, acționar minoritar al companiei.

"Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala București, în calitatea sa de Administrator de Investiții al Fondului Proprietatea S.A. ('Fondul'), anunță că Fondul, ca acționar al ENGIE România SA, anterior denumită GDF Suez Energy Romania ('Compania'), a solicitat convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor ENGIE Romania SA. Ordinea de zi a adunării include solicitarea adresată Consiliului de Administrație al Companiei de a prezenta un raport către acționari cu privire la procedurile aprobate de Consiliu în legătură cu contractele de management și consultanță, considerabile ca valoare, încheiate de Companie cu acționarul majoritar ENGIE SA (fosta GDF SUEZ SA) în perioada 2011-2015.

ENGIE SA deține pachetul majoritar de acțiuni la Companie prin intermediul subsidiarei sale Romania Gas Holding BV", se arată în comunicat.

    Citește pe capital.ro