Forbes - Simona Halep, în topul celor mai bine plătite sportive ale lumii3Foto© sport.ro

Forbes - Simona Halep, în topul celor mai bine plătite sportive ale lumii

, 11 știri, 12 vizualizări

Simona Halep se află pe locul al patrulea în clasamentul celor mai bine plătite sportive ale lumii, dat publicității de revista americană Forbes, în care prima poziție este ocupată de americanca Serena Williams. Halep (24 ani, locul 4 WTA) a acumulat 10,2 milioane dolari în perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019, din care 6,2 milioane dolari din premiile obținute la turneele la care a participat și 4 milioane dolari din sponsorizări.

Reprezentanta țării noastre, care are în palmares două titluri de Mare Șlem - Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 - a obținut venituri totale de peste 33 milioane dolari pe parcursul carierei sale, ocupând locul al cincilea în clasamentul all time al câștigurilor din tenisul feminin.

Top-ul stabilit de Forbes este dominat, pentru al patrulea an consecutiv, de americanca Serena Williams, cu 29,2 milioane dolari, însă doar 4,2 milioane dolari au fost obținuți în urma participării la turnee, restul sumei provenind din sponsorizări. Cea mai mică dintre surorile Williams este urmată de alte două jucătoare de tenis, japoneza Naomi Osaka și germanca Angelique Kerber, cu 24,3 milioane, respectiv 11,8 milioane dolari. De menționat că primele 11 locuri din ierarhia stabilită de Forbes sunt ocupate de jucătoare din circuitul profesionist de tenis.