Fostul ministru Cristian David, achitat definitiv în dosarul în care era acuzat de corupție5Foto© hotnews.ro

Fostul ministru Cristian David, achitat definitiv în dosarul în care era acuzat de corupție

, 16 știri, 5 vizualizări

În ianuarie 2019, Roger Nițescu, fost șef de cabinet al lui Cristian David pe vremea când acesta era ministru de Interne, și-a retras în apel denunțul formulat în dosarul în care David a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare cu executare. Nițescu, al cărui denunț a „cântărit greu” la momentul condamnării pe fond alături de delațiunea lui Adrian Mladin, fost edil al comunei Jilava, a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare.

La ultimul termen de judecată, pe 28 ianuarie, la dosar au fost depuse motivele de apel ale inculpaților, printre care și cele ale lui Roger Nițescu. Acesta a arătat că nu își mai susține denunțul împotriva lui Cristian David, întrucât l-a scris sub presiunea exercitată de procurorul DNA Doru Țuluș, care l-a amenințat că, altfel, îi va inculpa soția și socrul.

„Mi s-a făcut cunoștință cu domnul procuror Țuluș. Aici mi s-a spus direct că nimeni nu are ceva de-a face cu mine, ci că ei sunt interesați de Cristian David, fiind întrebat dacă i-am dus acestuia vreo geanta cu bani.