Fostul prefect al judetului Galati, condamnat definitiv la inchisoare
Foto: www.bzi.ro

Fostul prefect al judetului Galati, condamnat definitiv la inchisoare

9 știri, 34

Fostul prefect al judetului Galati, Catalin Emanoil Bocaneanu, a fost condamnat la opt ani de inchisoare. Decizia in dosarul de coruptie apartine magistratilor de la Curtea de Apel Galati si este definitiva.

De asemenea, fostul prefect a fost pedepsit cu interzicerea unor drepturi pe o perioada de 4 ani pentru fapte de coruptie comise in 2013, cand ocupa functia publica.

Emanoil Bocaneanu a fost trimis in judecata de DNA, sectia teritoriala Galati, in februarie 2014, dupa ce in noiembrie 2013 fusese arestat preventiv in aceeasi cauza.

In noiembrie anul trecut, dupa trei ani de judecata si peste 50 de termene, judecatorul de la Tribunalul Galati a decis sa contopeasca mai multe pedepse rezultand condamnarea fostului prefect la 8 ani de inchisoare.

Potrivit deciziei, Bocaneanu a primit 3 ani pentru trafic de influenta in forma continuata, 3 ani pentru instigare la abuz in serviciu, 1 an pentru instigare la folosirea de informatii nedestinate publicului si 2 ani pentru delapidare.

De asemenea, judecatorul l-a achitat pe Bocaneanu in ceea ce priveste acuzatiile de santaj si fals in declaratii.

Decizia Tribunalului a fost atacata atat de avocatii lui Bocaneanu, cat si de DNA, dar Curtea de Apel a respins apelurile.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe langa I.C.C.J. - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati, de inculpatii Bocaneanu...

    Citește pe bzi.ro