Fostul președinte al CJ Bihor, Kiss Alexandru, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare
Foto: jurnalul.ro

Fostul președinte al CJ Bihor, Kiss Alexandru, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare

7 știri, 116

Fostul președinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost condamnat luni de către Tribunalul Bihor la 8 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită și infracțiuni de corupție.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Fostul președinte al Consiliului Județean Bihor, Alexandru Kiss, este acuzat de spălare a banilor în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită și trafic de influență în formă continuată. Instanța a dispus și confiscarea sumei de 3,2 milioane de euro, jumătate de la Kiss Alexandru și jumătate de la Bojtor Vilmos Laszlo.

Potrivit soluției publicate pe site-ul Curții de Apel Oradea, în același dosar au mai fost condamnați pentru infracțiuni de corupție și Bojtor Vilmos Laszlo și Beniamin Rus. În cazul celorlalți trei - Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo și Gheorghe Ioan Roatiș - a încetat procesul penal, faptele fiind prescrise.

Bojtor Vilmos Laszlo, judecat în dosar pentru complicitate la luare luare de mită, spălarea banilor în formă continuată și trafic de influență în formă continuată, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Beniamin Rus, patronul firmei Selina, a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru spălare a banilor în formă continuată.

Pe 2 iunie 2015, DNA a informat că în perioada 2003 - 2008, inculpații Kiss Alexand...

    Citește pe jurnalul.ro