Fostul președinte al CJ Timiș Bojin, judecat pentru abuz în serviciu și conflict de interese, a fost achitat. Decizia e definitivă
Foto: www.agerpres.ro

Fostul președinte al CJ Timiș Bojin, judecat pentru abuz în serviciu și conflict de interese, a fost achitat. Decizia e definitivă

6 știri, 22

Anterior, Tribunalul Timiș a decis achitarea lui Bojin pentru abuz în serviciu și l-a condamnat pe acesta la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru cele două infracțiuni de conflict de interese pentru care a fost judecat, decizia fiind atacată.

Magistrații Curții de Apel au decis, marți, menținerea în parte a deciziei Tribunalului, respectiv achitarea pentru infracțiunea de abuz în serviciu și, în plus, a dispus ca Bojin să fie achitat și pentru cele două infracțiuni de conflict de interese.

”S-a decis încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului B.T. pentru săvârșirea a două acțiuni de conflict de interse. Temeiul încetării fiind articolul 369, alin.6 Cod de Procedură Penală, raportat la art. 16, litera f Cod Procedură Penală (...) Soluția este definitivă”, a declarat Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Timișoara, pentru News.ro.

Fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care acum ocupă funcțiile de director al Administrației Bazinale de Apă Banat și consilier județean din partea UNPR, a fost trimis în judecată în octombrie 2015 pentru abuz în serviciu și două infracțiuni de conflict de interese. El a fost acuzat că înainte de a ocupa funcția de președinte al CJ Timiș, când era director al Administrației Bazinale de Apă Banat, a favorizat firma deținută de familia sa, atribuindu-i contracte în mod preferențial.

În ...

    Citește pe romaniatv.net