Frans Timmermans, scrisoare pentru Marea Britanie, de Crăciun5Foto© puterea.ro

Frans Timmermans, scrisoare pentru Marea Britanie, de Crăciun

, 11 știri, 21 vizualizări

Regatul Unit va fi „mereu binevenit” în Uniunea Europeană, a scris vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans într-o scrisoare de dragoste publicată joi, cu mai bine de o lună înaintea Brexitului, prevăzut pentru 31 ianuarie, informează AFP citat de Agerpres.

„Ca să fiu sincer, m-a durut mult atunci când ați decis să plecați”, scrie Timmermans în misiva sa publicată pe site-ul The Guardian, cotidian britanic eurofil. Și la peste trei ani după ce 52% dintre britanici au votat în favoarea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, vicepreședintele executivului comunitar se declară „în continuare trist că unul dintre membrii familiei noastre vrea să rupă legăturile” după 47 de ani de viață tumultoasă în comun.

Timmermans, fost ministru de externe al Olandei, a mai scris în misiva din The Guardian că dragostea sa pentru Regatul Unit a înflorit pe când studia engleza la școala internațională Saint George din Roma și a mărturisit că acum se simte ca un „fost iubit” respins, în urma rupturii.