Franța, Spania și Belgia intenționează să forțeze ieșirea Marii Britanii din UE pe 12 aprilie3Foto© puterea.ro

Franța, Spania și Belgia intenționează să forțeze ieșirea Marii Britanii din UE pe 12 aprilie

, 7 știri, 46 vizualizări

Franța a obținut susținerea Spaniei și Belgiei pentru a forța retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit pe 12 aprilie dacă nu vor apărea propuneri semnificative din partea Londrei, afirmă surse UE, scrie Mediafax, citând The Guardian.

Conform unor funcționari UE citați de cotidianul britanic The Guardian, Administrația Emmanuel Macron a obținut susținerea Spaniei și Belgiei pentru a refuza cererea Guvernului Theresa May de amânare a Brexit. "Probabil vom accepta amânarea cu cel mult câteva săptămâni pentru a ne pregăti de efectele asupra piețelor financiare", a declarat un diplomat francez de la Uniunea Europeană.

Guvernul Theresa May a cerut din nou vineri amânarea Brexit până pe 30 iunie, pentru a evita ieșirea Marii Britanii din UE fără niciun acord pe 12 aprilie. Conform unor surse UE, președintele Consiliului European, Donald Tusk, ar fi dispus să acorde amânarea Brexit aproximativ un an, în cadrul unui mecanism numit "extindere flexibilă" ("flextindere") care ar permite Marii Britanii să se retragă din Blocul comunitar imediat după o eventuală aprobare și ratificare a Acordului Brexit, respins până acum de Camera Comunelor.