Franța: UE ar trebui să introducă reguli pentru a reglementa monedele virtuale2Foto© adevarul.ro

Franța: UE ar trebui să introducă reguli pentru a reglementa monedele virtuale

, 4 știri, 11 vizualizări

La sosirea la reuniunea miniștrilor de Finanțe ai UE, Le Maire a declarat că este nevoie de 'un cadru comun' pentru cele 28 de țări membre ale UE privind monedele digitale. De asemenea oficialul francez și-a reafirmat opoziția privind moneda digitală Libra de la Facebook, după ce joi a avertizat că dezvoltarea acesteia în Europa amenință 'suveranitatea monetară' a guvernelor.

Bruno Le Maire a apreciat că Libra prezintă riscuri financiare și s-ar putea înregistra abuzuri din cauza ei. Totuși, el nu a clarificat cum Franța va putea păstra Libra în afara celor 28 de state ale UE. În luna iunie a acestui an, Facebook a anunțat că intenționează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăților digitale.

Facebook susține că Libra va fi susținută de active reale, precum depozite bancare și obligațiuni guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede, ca de exemplu bitcoin. Proiectul a fost întâmpinat cu ostilitate și scepticism.