Gabriel Toncean, omul propus de Ludovic Orban să conducă sportul românesc, conduce federația cu cele mai multe scandaluri de dopaj!3Foto© libertatea.ro

Gabriel Toncean, omul propus de Ludovic Orban să conducă sportul românesc, conduce federația cu cele mai multe scandaluri de dopaj!

, 4 știri, 16 vizualizări

Indiferent de forma în care va fi administrat Sportul, minister sau sub tutela Educației, numele vehiculat, în acest moment, pentru conducerea acestuia este Gabriel Toncean, actualul consilier pe probleme de sport al președintelui Ludovic Orban.

În vârstă de 44 de ani, Gabriel Toncean conduce de 6 ani Federația Română de Culturism și Fitness. El a absolvit Liceul de telecomunicații „George Barițiu” din Cluj-Napoca și Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Babeș Bolyai”.

„Facultatea a terminat-o după 40 de ani, în forma învățământ la distanță. Federația de culturism o conduce în mod discreționar, înconjurat de personaje implicate în trafic de anabolizante și excluse din viața sportivă pentru dopaj”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor un om din federație.