Gabriela Firea a anunțat deschiderea circulației pe Podul Ciurel. Cine a încercat să saboteze construcția5Foto© puterea.ro

Gabriela Firea a anunțat deschiderea circulației pe Podul Ciurel. Cine a încercat să saboteze construcția

, 8 știri, 41 vizualizări

Firea a reproșat întârzierile apărute la acest proiect proprietarului unei case din zonă, membru al Asociației Salvați Bucureștiul, care a atacat în instanță autorizația de construire. „Sâmbătă se dă drumul la circulație. S-a finalizat cea mai mare lucrare de infrastructură din țară, Pod Ciurel-Nod Virtuții.

Dar trebuie să știe toată lumea că acest pod, care nu este doar un simplu pod, așa cum este prezentat de multe ori neadevărat, este practic un pod hobanat peste Dâmbovița; sunt două pasaje supraterane peste Șoseaua Virtuții și încă un pasaj peste Dâmbovița, plus nouă bretele de circulație rutieră”, a precizat edilul general într-o intervenție live pe Facebook.

Gabriela Firea a declarat că proiectul, demarat în urmă cu 14 ani, ar fi trebuit să fie gata demult, dar că a fost blocat în instanță aproape zece ani. „Zece ani de procese, zece ani de tribunale. În afară de pierderea acestui timp extrem de prețios, este vorba și de pierderi financiare, pentru că s-au plătit în plus aproape zece milioane de euro constructorilor care nu puteau lucra sau lucrau cu încetinitorul din cauza acestor procese care s-au derulat în anii trecuți. Abia de patru ani s-a putut lucra consecvent”, a spus ea.