Gândul: Investiție imobiliară de aproape 11 milioane de euro din strada Icoanei, blocată de Nicușor Dan© businessmagazin.ro

Gândul: Investiție imobiliară de aproape 11 milioane de euro din strada Icoanei, blocată de Nicușor Dan

, 4 știri, 50 vizualizări

În anul 2018, dezvoltatorul imobiliar Homing Properties a achiziționat imobilele din strada Icoanei nr. 2-8, București, demarând proiectul ”Icoanei Gardens”. Societatea s-a adresat, înainte de toate, Ministerului Culturii, pentru a verifica dacă vreunul dintre acele imobile era clasat ca monument istoric sau era vizat pentru a fi clasat astfel și, prin două adrese transmise în același an, reprezentanții Ministerului Culturii au confirmat că respectivele imobile nu se aflau într-o astfel de situație, scrie gandul.ro.

În același timp, a fost comandat și un studiu istoric referitor la acele imobile, iar concluziile au fost acelea că nu au valoare de patrimoniu pentru a fi conservate, dar există ”elemente frumoase care ar merita păstrate” și integrate în noul proiect imobiliar.

Investiția în valoare de aproape 11 milioane de euro este blocată, însă, de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, acesta susținând – așa cum spun reprezentanții Homing Properties – că există ”suspiciuni de ilegalitate”, în pofida faptului că societatea a obținut, pe parcursul a doi ani de zile, toate avizele și autorizațiile necesare (certificat de urbanism, autorizație de demolare, autorizație de construire etc.).