Palestinieni uciși de tirurile soldaților israelieni în Fâșia Gaza
Foto: www.agerpres.ro

Palestinieni uciși de tirurile soldaților israelieni în Fâșia Gaza

6 știri, 62

Doi palestinieni au fost uciși vineri de tiruri ale soldaților israelieni în Fâșia Gaza în timpul protestelor și ciocnirilor care au avut loc de-a lungul frontierei cu Israelul, a anunțat Ministerul Sănătății din enclava palestiniană, relatează AFP.

Karim Abou Fatayer, de 30 de ani, a fost împușcat mortal nu departe de tabăra de refugiați Al-Boureij. Sadi Muammar, de 26 de ani, a murit după ce fost lovit în cap de un glonț la est de Rafah, a precizat ministerul din teritoriul palestinian condus de mișcarea islamistă Hamas.

Câteva mii de palestinieni au protestat din nou de-a lungul barierei care separă Israelul de Gaza, ca în toate zilele de vineri de la începutul, la 30 martie, a unei mișcări de protest împotriva blocadei impuse de statul evreu Fâșiei Gaza. Manifestanții cer și dreptul de întoarcere al palestinienilor care au fost alungați sau care au fugit de pe pământurile lor la momentul înființării statului Israel, în 1948.

Participarea la manifestațiile de vineri a fost totuși mai scăzută decât cu prilejul mobilizărilor anterioare, care au adunat zeci de mii de palestinieni din Gaza.

Ziua de vineri a fost și un test, în condițiile în care armata israeliană și grupurile armate palestiniene, printre care și Hamas, au încheiat de o săptămână un armistițiu după o succesiune de confruntări din ce în ce mai grave, notează AFP.AGERPRES/(AS - editor: Florin Ștefan, editor onli...

    Citește pe agerpres.ro