GDS se scindează. Disidentul Radu Filipescu se suspendă din organizație după ce i-a fost acordat premiul lui Augustin Lazăr18Foto© bzi.ro

GDS se scindează. Disidentul Radu Filipescu se suspendă din organizație după ce i-a fost acordat premiul lui Augustin Lazăr

, 99 știri, 11 vizualizări

„Îmi pare rău dar doresc să mă separ puțin de Grupul pentru Dialog Social al cărui membru sunt de aproape 30 de ani. Îmi pare rău că nu am putut să fiu mai convingător în susținerea mea în cadrul dezbaterilor din GDS. Am considerat și susținut că domnul Augustin Lazăr nu a fost un torționar dar totuși a avut un rol în funcția de tînăr procuror care nu poate fi neglijat.

Nu a fost un rol de decizie după părerea mea, în acele situații pentru deținuții politici deciziile fiind luate la București. Am susținut poziția nu foarte simplă de a nu se continua cu demersul de decernare a Premiului GDS către procurorul general Augustin Lazăr. Ca urmare mă autosuspend din GDS.

Cred că este importantă existența unei organizații de tipul GDS și poate în viitor voi solicită să revin”, se arată în mesajul postat pe Facebook de disidentul Radu Filipescu.