Gelu Voican Voiculescu, la Parchetul General în Dosarul Revoluției
Foto: www.bzi.ro

Gelu Voican Voiculescu, la Parchetul General în Dosarul Revoluției

15 știri, 23

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a ajuns, marti, la Parchetul instantei supreme, fiind chemat de catre procurorii care instrumenteaza dosarul ”Revolutiei”. El a refuzat sa faca declaratii presei, intrand imediat in sediul institutiei, anunta News.ro. Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu a ajuns, marti, cu putin inainte de ora 11.30 la Parchetul instantei supreme, fiind chemat de catre procurorii care instrumenteaza dosarul ”Revolutiei”.

El a refuzat sa faca declaratii, afirmand doar: ”Nu discut chestiunea asta acum”. In 13 aprilie, presedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmarire penala pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu, in dosarul "Revolutiei".

Fostul presedinte Ion Iliescu a reactionat fata de decizia sefului statului, Klaus Iohannis, de a da aviz pentru urmarirea sa penala in dosarul Revolutiei si a spus ca aceasta nu il surprinde, dar nu vede care este cadrul legal in care se inscrie. El a afirmat ca il surprinde insa faptul ca, "liberi fiind, oamenii nu mai cred ca trebuie sa lupte pentru libertatea lor" si din acest motiv "au ajuns sa dea lectii de democratie oameni care, in timpul ceausismului, au tacut malc, asta cand nu puneau umarul la costruirea cultului personalitatii lui Ceausescu".

Procurorul general Augustin Lazar a transmis in 2 aprilie presedintelui Klaus Iohannis o solicitare pent...

    Citește pe bzi.ro


    Gelu Voican Voiculescu, 5 luni
    Gelu Voican Voiculescu, la Parchetul General, în dosarul Revoluției